Рентгенолог підтвердив: під Щастям ГРУшники

Рентгенолог підтвердив: під Щастям ГРУшники "безробітними" ще не були

Фото
Укрінформ
Лікар-рентгенолог батальйону «Айдар» Григорій Максимець підтвердив, що затримані під Щастям Євген Єрофєєв і Олександр Александров у лікарні міста Щастя представилися спецпризначенцями Російської Федерації.

Про це він розповів у вівторок під час допиту в Голосіївському районному суді Києва, куди був викликаний як свідок обвинувачення, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Чоловік (Єрофєєв. - Ред.) був при тямі, і я запитав: «92-а бригада?», на що я отримав відповідь: «Спецзагін Російської Федерації», - сказав лікар.

За словами Максимця, перш ніж зробити знімок він запитав у Єрофєєва прізвище, ім'я, по батькові, рік народження, а також дізнався, з якої частини поранений боєць. Єрофєєв повідомив, що його частина розташована у місті Тольятті, а під час його перебування в лікарні Щастя військова частина була розквартирована в Луганську.

«Йшлося саме про повноцінний військовий підрозділ Російської Федерації. Сама частина розташована у Тольятті, а розквартирована саме в Луганську. І я ще запитав: "А що ви тут робите?". На що отримав відповідь, наскільки я пам'ятаю, що у них було завдання з'ясувати... Начебто їм сказали, що батальйон «Айдар» залишив ТЕС, і у них було завдання з'ясувати, так це чи не так», - розповів лікар.

Після Єрофєєва в кабінет до лікаря-рентгенолога був доставлений Александров. За словами Максимця, він також представився спецпризначенцем РФ.

Як відомо, військовослужбовців Головного розвідувального управління Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації Євгена Єрофеєва і Олександра Александрова затримали 16 травня в районі міста Щастя під час бою, в якому загинув український військовослужбовець. На допитах вони заявили, що служать у російській армії і виконували службове завдання на території України. Міністерство оборони Росії стверджувало, що обидва затриманих звільнилися з лав збройних сил ще у грудні 2014 року. При цьому на суді обидва росіяна назвали себе безробітними і заявили, що під час проведення допитів українські силовики чинили на них тиск і застосовували тортури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-