Суд над ГРУшниками: хірург розповів про перший допит спецпризначенців

Суд над ГРУшниками: хірург розповів про перший допит спецпризначенців

Укрінформ
Голосіївський районний суд міста Київ продовжив розгляд кримінального провадження за обвинуваченням військовослужбовців Головного розвідувального управління ГШ ЗС Росії Євгенія Єрофєєва та Олександра Александрова.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Сьогодні першим свідком з боку обвинувачення став хірург Вінницької обласної клінічної лікарні ім. М.І. Пирогова Євген Антонюк. Саме він надавав допомогу потерпілим на місці бою в травні нинішнього року між українськими військовими та бандитами в зоні проведення АТО в районі міста Щастя Луганської області. Зокрема, він надавав реанімаційну допомогу українському солдатові Вадиму Пугачову, який помер від поранень, а також першу допомогу Александрову та Єрофєєву, якого потім і оперував.

Те, що росіяни є спецпризначенцями Головного розвідувального управління Генерального штабу Збройних сил Російської Федерації, за словами лікаря, з'ясувалося не відразу, а пізніше. "Я особисто оперував Єрофєєва. Розпізнавальних знаків на формі росіян не було. А допит, зокрема Єрофєєва, відбувався після операції. Він назвався російським військовослужбовцем", - сказав Антонюк.   

Нагадаємо, військовослужбовців ГРУ ГШ РФ Александрова і Єрофєєва затримали 16 травня 2015 року в зоні проведення АТО в районі міста Щастя Луганської області. Генпрокуратура пред'явила затриманим підозру в терористичній діяльності, незаконному перетині кордону, зберіганні зброї і розв'язанні війни.

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомляв, що державний обвинувач проситиме максимальну санкцію проти двох звинувачуваних російських військових.

Також нагадаємо, голова президентської Ради з прав людини РФ Михайло Федотов вважає можливим обмін росіян Александрова та Єрофєєва на українську льотчицю Надію Савченко, яку в РФ звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-