Достроковому звільненню сина Джемілєва дали хід - адвокат

Достроковому звільненню сина Джемілєва дали хід - адвокат

Ексклюзив
Укрінформ
Справа щодо умовно-дострокового звільнення сина народного депутата України Мустафи Джемілєва Хайсера розглядається. При цьому не виключено, що в колонії йому може загрожувати небезпека.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів адвокат Микола Полозов.

«Справа щодо умовно-дострокового звільнення Хайсера Джемілєва знаходиться на розгляді. Зараз чекаємо відповіді на запит до Краснодарського крайового суду щодо позиції потерпілої сторони. Тільки-но надійде підтвердження, що немає претензій, буде призначено засідання", - сказав Полозов.

За його словами, Хайсер Джемілєв у даний момент знаходиться не в загоні Астраханської колонії, а в ЄПКТ (єдине приміщення камерного типу, в колишній термінології ШІЗО - штрафний ізолятор). Це пояснюється тим, що відразу після прибуття на місце на нього були накладені стягнення, за версією керівництва колонії «за неодноразовий сон у денний час».

Проте, на думку адвоката, справжня причина може бути іншою: «ЕПКТ знаходиться у віданні не керівництва колонії, а безпосередньо місцевого управління ФСВП. І там простіше контролювати перебування мого підзахисного, у тому числі забезпечувати його безпеку. У колонії є телевізор. І, з одного боку, через пропаганду,  а з іншого - через походження Хайсера Джемілєва, я не виключаю, що йому може загрожувати певна небезпека з боку інших ув'язнених».

Загалом, за запевненнями начальника колонії, стан здоров'я Хайсера в даний момент - нормальний.

Нагадаємо, Хайсер Джемілєв у травні 2013 року у дворі власного будинку в Бахчисараї з рушниці застрелив через необережність друга сім'ї Февзі Едемова. Після анексії Криму російські слідчі органи вирішили розслідувати його справу заново. Хайсера вивезли з сімферопольського СІЗО до Краснодарського краю, де він був визнаний судом присяжних винним у "вбивстві з необережності" і засуджений до п'яти років ув'язнення. Після цього Верховний суд РФ скоротив термін на півтора року. Російський вирок на три місяці менший від того, що дав Хайсеру Джемілєву Дніпровський суд Києва в квітні 2015 року - 3 роки і 8 місяців. Після початку блокади Криму Хайсер Джемілєв був протизаконно перевезений для відбуття терміну з Краснодара в Астрахань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-