Адвокат розповів про шанси сина Джемілєва на умовно-дострокове

Адвокат розповів про шанси сина Джемілєва на умовно-дострокове

Ексклюзив
Укрінформ
Захисник сина народного депутата України Мустафи Джемілєва Микола Полозов повідомив про юридичні особливості умовно-дострокового звільнення Хайсера Джемілєва.

Про шанси на УДЗ Полозов розповів у коментарі кореспондентові Укрінформу.

"Хайсер Джемілєв відбув більшу частину терміну. Матеріальний і моральний збиток потерпілим від його злочину відшкодовано. Тому сьогодні я подав документи на УДЗ. Тепер впродовж двох тижнів суд отримуватиме характеристики і медичні висновки з колонії. І потім прийматиметься рішення", - зазначив він.

Адвокат не виключає, що це рішення може прийматися з урахуванням політичних чинників, політичної позиції батька Хайсера - Мустафи Джемілєва, але все таки сподівається на можливість позитивного результату.

Полозов пояснив, чому подав клопотання саме до Совєтського районного суду Астрахані. Там знаходиться колонія №10, де зараз відбуває строк Хайсер Джемілєв. Окремо адвокат уточнив, що згідно з останніми рішеннями Верховного суду РФ наявність стягнень у принципі не має бути перешкодою для ухвалення позитивного рішення про УДЗ.

Нагадаємо, Хайсер Джемілєв у травні 2013 року у дворі власного будинку у Бахчисараї з рушниці застрелив з необережності друга сім'ї Февзі Едемова. Після анексії Криму російські слідчі органи вирішили розслідувати його справу наново. Хайсера вивезли з сімферопольського СІЗО до Краснодарського краю, де він був визнаний судом присяжних винним у "вбивстві з необережності" і засуджений до терміну ув'язнення в п‘ять років. Після цього Верховний суд РФ скоротив термін на півтора роки. Російський вирок на три місяці менше того, що визначив Хайсеру Джемілєву Дніпровський суд Києва у квітні 2015 року - 3 роки і 8 місяців. Після початку блокади Криму Хайсер Джемілєв був протизаконно перевезений для відбуття терміну з Краснодару до Астрахані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-