Москаль: На

Москаль: На "Драгобраті" залякані люди під дулами пістолетів співати колядки і гімн

Укрінформ
Представники Правого сектору, які влаштували п'яний дебош на гірськолижному курорті «Драгобрат», підозрюються у скоєнні інших хуліганських дій із застосуванням зброї.

Про це повідомив голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль.

"...Ні затримані, ні їхнє керівництво чомусь ніяк не коментують інші злочини, які інкримінують дебоширам із «Драгобрата». Зокрема, п'яну стрілянину на автозаправці в с.Ковирів на Львівщині 28 грудня, хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї та пораненням двох людей у Києві 29 грудня чи стрілянину у Косівському районі Івано-Франківської області 9 січня, напередодні подій на «Драгобраті». В останньому випадку один із затриманих разом зі спільниками також влаштував п'яну стрілянину з бойової зброї, жорстоко побив кількох людей (одному зламав палець), заволодів легковиком, а водія побив до втрати свідомості й запхав у багажник. Про це повідомляє прокуратура Івано-Франківської області", - наголосив Москаль.

Він додав, що за наведеними фактами відкриті кримінальні провадження, а також спливають інші подібні злочини, скоєні затриманими на «Драгобраті» представниками ПС.

При цьому губернатор спростував заяви представників Правого сектору про те, що власники та персонал турбази – мешканці Красноармійська Донецької області, що нібито й призвело до конфлікту: "У Красноармійську дійсно є «Хата магната», однак до турбази на «Драгобраті» вона не має жодного відношення, це абсолютно різні заклади, які просто мають одну назву".

Водночас він наголосив, що ніякого сепаратизму – ні побутового, ні будь-якого іншого - з боку персоналу турбази не було.

"Люди, залякані п’яними чоловіками в камуфляжі, під дулами пістолетів змушені були співати колядки і гімн України, після чого були ще й побиті", - сказав Москаль.

Що стосується стрілянини, то, за його словами, один із учасників бійки дійсно стріляв у нападників зі свого травматичного пістолета. Однак на місці пригоди виявлені гільзи від бойових пістолетів Макарова та Стєчкіна, вилучених у дебоширів. Тобто людина змушена була захищатися з допомогою зареєстрованого травматичного пістолета від п'яних хуліганів, що влаштували стрілянину з бойової вогнепальної зброї, робить висновок голова ОДА і додає, що юридичну оцінку застосуванню травматики під час бійки дасть слідство. Він нагадав, що у двох із затриманих представників ПС діагностовані непроникаючі поранення від травматичної зброї.

Крім того, Москаль також звернув у вагу на той факт, що у затриманих представників ПС виявлені 160 тисяч російських рублів, "походження яких невідоме".

"Виникає питання – яким чином гроші країни-агресора потрапили до організації правого спрямування, невже Правий сектор отримує зарплату в російських рублях?" - зазначає голова ОДА.

Водночас він не виключає, що затримані справді мають "заслуги перед Україною", і переконаний, що вони будуть враховані судом при ухваленні вироку.

"Однак я нагадую, що «Драгобрат» – це гірськолижний курорт, на який їдуть лижники зі спортивним спорядженням, а не в камуфляжі і з бойовою зброєю, щоб вчиняти п’яні дебоші й відлякувати туристів. Я не дозволю перетворити Закарпаття на полігон для злочинців, що прикривають свою діяльність псевдопатріотичними гаслами", - заявив голова ОДА.

Нагадаємо, 10 січня в смт Ясіня на території турбази "Хата магната" чоловіки в камуфляжі влаштували бійку з обслуговуючим персоналом, в ході якої поранені двоє охоронців.

Було затримано п'ятьох представників ПС. За даними прокуратури, суд обрав щодо двох із них запобіжний захід - тримання під вартою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-