ЗМІ: Нємцова вбили з третьої спроби

ЗМІ: Нємцова вбили з третьої спроби

Укрінформ
Головні обвинувачені у справі про вбивство Бориса Нємцова - Заур Дадаєв і Анзор Губашев - заявили на допитах, що до 27 лютого двічі намагалися убити політика. Та й того нещасливого дня він теж міг уникнути загибелі.

Про це повідомляє «Росбалт», кореспондентові якого вдалося ознайомитися з усіма свідченнями Дадаєва і Губашева, в тому числі зробленими на відеокамеру.

Зокрема, обвинувачені розповіли, що аж до 7 січня 2015 року (в цей день стався розстріл редакції «Шарлі Ебдо») вони ще сумнівалися, чи варто здійснювати напади на політика. А з цієї дати і до 27 лютого, коли було скоєно злочин, вони двічі намагалися розправитися з Нємцовим, але цьому заважали різні обставини.

«Бачили Нємцова три рази до 27 лютого. І то на відстані, не в межах досяжності, яка дозволяла здійснити злочин», - свідчив Губашев на допиті.

Дадаєв додав, що двічі він хотів розпочати стрілянину по Нємцову, але не склалося. «Було багато народу, пізній вечір. В результаті ми нічого не зробили, залишили, пішли. Просто не встигли. Ну, народу багато було», - розповів він.

Уникнути загибелі політик міг і 27 лютого. В цей день обвинувачені довгий час не могли знайти Нємцова і вже збиралися залишати свої "пости". «Ми вже вирішили піти додому, потім говоримо: постоїмо ще півгодини. Стояли. Стояли. І тут я його побачив», - розповів Дадаєв.

За його словами, він ішов по Замоскворецькому мосту за Нємцовим і його супутницею Ганною Дурицькою і розмірковував, чи відкривати стрілянину поряд із Кремлем. Але тут з'явилася снігоприбиральна машина, яка могла заглушити звуки пострілів - і питання було вирішене.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-