Справа Нємцова: Слідчий комітет офіційно назвав замовника

Справа Нємцова: Слідчий комітет офіційно назвав замовника

Укрінформ
Слідчий комітет РФ назвав замовника вбивства Бориса Нємцова і збирається пред'явити звинувачення в остаточній редакції п'ятьом виконавцям злочину.

Про це заявив керівник управління з розслідування особливо важливих справ СК РФ Володимир Маркін.

"Сьогодні в рамках розслідування слідчі мають намір пред'явити обвинувачення в остаточній редакції Зауру Дадаєву, Анзору і Шадіду Губашевим, Темірлану Ескерханову і Хамзату Бахаєву у скоєнні вбивства за наймом у складі організованої групи та в незаконному придбанні, зберіганні, перевезенні та зберіганні вогнепальної зброї (пп. «ж, з» ч. 2 ст. 105 КК РФ і ч. 3 ст. 222 КК РФ)", - сказав Маркін.

Він додав, що кримінальне переслідування ще одного співучасника - Беслана Шаванова - в листопаді 2015 року припинено у зв'язку з його смертю при самоподриві під час затримання у місті Грозному.

Крім того, щодо "замовника та організатора" скоєних злочинів Руслана Мухудінова, який перебуває з листопада 2015 року в міжнародному розшуку, "а також інших невстановлених осіб" планується виділення кримінальної справи в окреме провадження і його подальше розслідування, підкреслив представник Слідкому.

"Причетність усіх обвинувачених підтверджується зібраними у кримінальній справі доказами, у тому числі висновками понад 70 складних судових експертиз (ситуаційних, фонографічних, психологічних, молекулярно-генетичних та комплексних криміналістичних), допитами свідків, очними ставками, оглядами предметів і документів, вилучених під час обшуків за місцями проживання обвинувачених і протоколами оглядів записів з камер відеоспостереження, у тому числі встановлених на місцях убивства, а також підходу і відходу співучасників", - заявив Маркін.

За його словами, розслідування в основній кримінальній справі планується завершити в січні 2016 року.

Нагадаємо, Борис Нємцов був застрелений в Москві 27 лютого 2015 року. За підозрою у вбивстві заарештовано п'ятьох осіб, у тому числі колишній військовослужбовець чеченського батальйону «Північ» Заур Дадаєв, імовірний головний виконавець злочину.

18 листопада Басманний суд заочно заарештував колишнього військовослужбовця внутрішніх військ МВС Руслана Мухудінова - ймовірного організатора вбивства політика.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-