У Мін’юсті обіцяють свідоцтва про народження за три кліки

У Мін’юсті обіцяють свідоцтва про народження за три кліки

Укрінформ
В столиці  в рамках всеукраїнського флеш-мобу вручили свідоцтва про народження 6-ти маленьким киянам, які народилися на новорічні свята.

Подія відбулася в пологовому будинку №1 м. Києва, який приєднався до проекту Міністерства юстиції з видачі свідоцтв про народження безпосередньо у пологових будинках, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми сьогодні розпочинаємо всеукраїнський флеш-моб у 22 областях України, де вже працює один з наших найбільш популярних сервісів - це вручення свідоцтв про народження безпосередньо у пологовому будинку»,- сказав перший заступник міністра юстиції України Наталія Севостьянова.

Сьогодні в Києві такі документи отримали молоді мами, які народили діточок 31 грудня по 3 січня. 

Як зазначив під час урочистого вручення свідоцтв начальник головного територіального управління юстиції в м. Києві Станіслав Куценко, Київ приєднався до проекту 1 січня цього року і протягом місяця цю послугу надаватимуть в усіх пологових будинках столиці. За його словами, оформлення свідоцтва займає одну добу.

«У визначений час приходить співробітник РАГСу (у пологовий будинок. - ред.), матір заповнює заяву, з паспортів знімаються ксерокопії і  вже через одну добу матері приносять готове свідоцтво про народження», - сказав  Куценко.

Він повідомив, що надалі протягом цього року в Києві за бажанням батьків можна буде оформити свідоцтво про народження через Інтернет.

«Ми плануємо в Києві видавати свідоцтва про народження через три кліки мишкою. Батьки зможуть он-лайн подати заяву і отримати свідоцтво про народження кур'єром до себе додому», - сказав Куценко.

Нагадаємо, у вересні 2015 року Міністерство юстиції запустив пілотний проект з видачі свідоцтв про народження безпосередньо у пологових будинках, який реалізувався у Львові, Вінниці, Дніпропетровську та Харкові. Загалом, за словами Севостьянової з початку роботи проекту з вересня 2015 року, свідоцтва про народження, які в пологовому будинку оформляли працівники органів юстиції отримали понад 5 тисяч немовлят. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-