Трудових мігрантів захистили  законом

Трудових мігрантів захистили законом

Укрінформ
Із 1 січня набрав чинності Закон 761-VIII «Про зовнішню трудову міграцію», який входить до пакету законів, необхідних для лібералізації візового режиму з ЄС.

Закон ухвалено 5 листопада 2015 року, повідомляє офіційний сайт ВР.

Закон визначає правові та організаційні засади державного регулювання зовнішньої трудової міграції та соціального захисту громадян України за кордоном (трудових мігрантів) і членів їх сімей.

Водночас зазначається, що дія закону не поширюється на громадян України, які шукають притулок чи отримали притулок у державі перебування; осіб, які здобувають освіту, професійну підготовку та підвищують кваліфікацію за кордоном; працівників дипломатичної служби та інших органів державної влади, які працюють у закордонних дипломатичних установах України; осіб, які перебувають у відрядженні за кордоном.

Документ передбачає, що права трудових мігрантів, зокрема на належні умови праці, винагороду, відпочинок і соціальний захист, регулюються законодавством держави перебування та міжнародними договорами, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою. Громадяни України, які здійснювали оплачувану діяльність у державі перебування до набрання чинності цим законом прирівнюються у своїх правах до трудових мігрантів.

В ухваленому законі окремою статтею прописано порядок оподаткування доходів трудових мігрантів, оподаткування має здійснюватися в порядку та розмірі встановлених державою перебування, якщо інше не передбачено міжнародними договорами. Резиденти України з урахуванням норм міжнародних договорів згідно з цим законом мають право на зарахування податків і зборів, сплачених за межами України, під час розрахунку податків і зборів в Україні відповідно до норм Податкового кодексу.

«Під час перебування за межами України трудовий мігрант зобов'язаний забезпечити повноту та своєчасність сплати податків і зборів за майно, розташоване на території України, що належить йому на праві власності або перебуває в оренді, зокрема шляхом призначення уповноваженої особи», - йдеться в законодавчому акті.

Фото: ukrajinciberlinu.wordpress.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-