Волонтери розробили для снайперів оригінальні

Волонтери розробили для снайперів оригінальні "кікімори" та "розгрузки"

Укрінформ
Чернігівські волонтери розробили і поставляють у зону проведення АТО оригінальні моделі маскувальних костюмів "кікімора" та "розгрузок" для снайперів.

Про це на звітній прес-конференції в прес-клубі "Експертна думка" повідомив представник чернігівського Єдиного волонтерського центру (ЄВЦ) Геннадій Обушний.

"Ми "виростили" двох конструкторів, які на основі консультацій з професійною снайперською спільнотою розробили дві дуже гарні моделі "кікімор". Вони по всьому фронту визнані найкращими. Ці костюми дуже добре адаптуються під будь-яку місцевість, легкі, в них не жарко і не холодно", - сказав волонтер.

За його словами, "кікімори" виготовлені з ниток і смужок із тканини. Їх виробництво - дуже трудомісткий процес. Адже зшити і зв'язати докупи треба понад 10 тис. ниток. Ринкова вартість такого маскувального костюма - 5 тис. грн.

Також волонтери ЄВЦ розробили унікальний варіант снайперської "розгрузки", яка, маючи всі необхідні відділення, водночас "порожня" на животі - щоб снайперу нічого не заважало. При розробці і вдосконаленні такого жилета конструктори врахували всі рекомендації військових спеціалістів.

"Всього було 20 рекомендацій і оцінок. Ми їх врахували, і тепер ці "розгрузки" йдуть, як гарячі пиріжки", - зазначив Обушний.

Всього за рік роботи волонтери ЄВЦ відправили на фронт близько 300 передач для військових. У цілому, за оцінкою Обушного, забезпечили одягом та амуніцією один невеликий батальйон. З харчами на фронті цьоріч уже краще.

Окрім бійців АТО, допомогу волонтерів ЄВЦ упродовж року отримували родини загиблих воїнів та переселенці з Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-