У Павлограді судять генерала у справі про збитий під Луганськом Іл-76

У Павлограді судять генерала у справі про збитий під Луганськом Іл-76

Укрінформ
У Павлоградському міськрайонному суді на Дніпропетровщині розпочався судовий процес у справі про загибель 49 українських військовослужбовців у літаку Іл-76, збитому сепаратистами 14 червня 2014 року.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, у четвер відбулося підготовче судове засідання, на якому визначили порядок розгляду справи по суті, сторони заявили про свої клопотання.

На лаві підсудних один обвинувачений - генерал-майор Віктор Назаров, який на момент трагедії очолював Штаб антитерористичної операції. Його обвинувачують за ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу України (недбале ставлення до служби, вчинене в бойовій обстановці, що призвело до тяжких наслідків).

До Павлограда також приїхали родичі загиблих десантників з усієї України, які обіцяють стежити за перебігом судового процесу, для чого спеціально замовили транспорт із Дніпропетровська.

Головуюча суддя на процесі Наталія Самоткан.

Нагадаємо: у ніч проти 14 червня 2014 року над Луганськом бойовики з ПЗРК збили Іл-76, у якому українські десантники летіли на ротацію. Тоді загинуло 40 військовослужбовців та 9 членів екіпажу.

25 листопада Печерський райсуд заарештував першого заступника керівника антитерористичної операції, заступника начальника Генерального штабу Віктора Назарова за підозрою в причетності до катастрофи літака Іл-76 і призначив заставу 365 тисяч гривень. За два дні, 27 листопада, Назаров вніс заставу і вийшов з-під варти.

Прокуратура стверджує, що генерал не взяв до уваги інформацію Служби безпеки України про загрозу збиття літака і дозволив проведення спецоперації з доставки роти військових у Луганський аеропорт. Назаров звинувачення заперечує.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-