У Лисичанську затримали підпільників

У Лисичанську затримали підпільників "ЛНР"

Укрінформ
Співробітники Служби безпеки України затримали у Лисичанську, що на Луганщині, групу, яка за вказівкою терористів з "ЛНР" планувала створити у місті антиукраїнське "підпілля".

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Очолював групу з трьох місцевих мешканців колишній десантник, який ухилився від мобілізації до Збройних сил України. Він планував приєднатися до бойовиків з "ЛНР" та зробити там "кар'єру". Готуючись до створення підпілля, група передавала терористам дані про місця дислокації підрозділів антитерористичної операції", - йдеться у повідомленні.

Безпосереднім збором даних займався другий член групи. Жінка вивідувала інформацію у військових та персоналу частин сил антитерористичної операції. За шифровану передачу відомостей електронними каналами відповідав професійний комп'ютерник. Інформація надсилалася куратору групи одного з незаконних збройних формувань терористів.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України, членам групи інформаторів повідомлено про підозру у скоєнні злочину.

Тривають оперативно-слідчі дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-