Джемілєв пояснив, чому Криму повернули світло

Джемілєв пояснив, чому Криму повернули світло

Укрінформ
Лінія електропередач Каховка-Титан, яку відновили після енергетичної блокади Криму, забезпечує електроенергією не тільки мирне населення півострова, а й частину Херсонської області. Крім того, Українська держава зобов'язана дотримуватися укладеного з окупантами контракту.

Про це лідер кримськотатарського народу, народний депутат Мустафа Джемілєв сказав в інтерв'ю журналу «Фокус».

«Запустили одну лінію електропередач з кількох причин. По-перше, ця лінія, яка називається Каховка - Титан, доставляє електрику у Красноперекопський район Криму, а звідти по одній гілці також йде постачання електрики до двох районів Херсонської області», - пояснив Джемілєв.

Другою причиною, з якої було частково відновлено енергозабезпечення півострова, Джемілєв назвав необхідність «забезпечити Крим тим мінімумом електроенергії, який попередить можливі катастрофи та нещасні випадки для мирного населення». При цьому заводу Дмитра Фірташа, за словами депутата, українська електрика потрібна набагато менше, ніж ільменітова руда з Житомирської області, підвезення якої зараз перерване.

Крім того, зазначив він, Україна зобов'язана виконувати підписаний минулого року контракт про поставки електроенергії в Крим. «За висновком комісії Кабміну, цей контракт економічно ущербний і містить терміни, які можуть розцінюватися як визнання Криму частиною Росії. Тому за розпорядженням прем'єр-міністра цей контракт направлено до Генпрокуратури для прийняття відповідних заходів. Але поки що його не розірвано, і тому наші союзники наполягали на тому, щоб якоюсь мірою його дотримуватися», - наголосив Джемілєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-