Росія залізла зі своєю буровою в морську зону України - прикордонна служба

Росія залізла зі своєю буровою в морську зону України - прикордонна служба

Укрінформ
Російська Федерація встановлює нафтовидобувну платформу "Таврида" в морській економічній зоні України.

Як повідомив в ефірі Радіо Крим.Реалії прес-секретар Держприкордонслужби Олег Слободян, всі члени екіпажу вишки і буксира сповіщені про порушення ними українського законодавства, хоча не йдеться про порушення кордонів і територіальної цілісності України.

"Це не порушення триторіальної цілісності, це не порушення кордонів, але це економічна зона України... зараз ми контактуємо і з Службою безпеки, Збройними силами України і по лінії Міністерства закордонних справ, я знаю, що вони теж в цьому плані відпрацьовують позицію. На даний момент мені складно сказати, яким чином будуть розвиватися події, і я думаю, що до цього питання треба повернутися пізніше", – наголосив Слободян. Він зазначив, що корабель Держприкордонслужби знаходиться на місці і веде спостереження.

Офіційної реакції української влади на дії російської сторони в морській економічній зоні України поки що немає.

В зоні Одеського газового родовища Російська Федерація почала установку нафтовидобувної платформи "Таврида" (координати: Ш-45*12', Д-30*59'), яка раніше перебувала у районі Криму і була захоплена Росією після анексії півострова.

Прес-служба "Чорноморнафтогазу" у понеділок повідомила, що дві сучасні бурові установки В-312 і В-319 загальною вартістю більш як 25 мільярдів рублів переміщені "у зв'язку зі складною міжнародною обстановкою, ризиками втрати життєво важливих активів".

У 2014 році бурові установки та інше майно української державної компанії "Чорноморнафтогаз" були захоплені під час анексії Криму Росією. Після цього НАК "Нафтогаз України" втратила контроль над кримським підприємством.

Фото: infokava.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-