Новіков про апеляцію: Захист не згоден, але думка Савченко важливіша

Новіков про апеляцію: Захист не згоден, але думка Савченко важливіша

Укрінформ
Адвокат народного депутата України Надії Савченко Ілля Новіков сказав, що захист не згоден з її рішенням не подавати апеляцію на майбутній вирок російського суду, але виконуватиме волю підзахисної.

Про це він розповів кореспондентові Укрінформу.

«Ми, захист, не згодні з рішенням Савченко не подавати апеляцію на майбутній вирок російського суду (скільки їй там збираються дати - 20-25 років). Але її рішення для нас є важливішим», - сказав Новіков.

На його думку, таким рішенням Надія Савченко хоче заявити: «У Росії немає справедливого суду в принципі. І в цьому сенсі друга, третя інстанції нічим не відрізняються від першої. Я не вірю в цей суд і вас усіх закликаю не вірити».

Неподання апеляції призведе до того, що з приводу справи Савченко не можна буде звертатися до Європейського суду з прав людини. «З іншого боку, - каже Новіков, - у Росії нещодавно ухвалено закон, згідно з яким рішення ЄСПЛ взагалі можна буде не виконувати. Тож вагомість цього аргументу, звичайно, знижується».

Якщо апеляцію не буде подано, подальшого юридичного затягування процесу не буде. Вирок суду набере чинності через 10 днів після ухвалення. І після цього можуть починатися переговори про обмін Савченко. А це вже окрема складна багатостороння проблема з безліччю аспектів.

Нагадаємо, Савченко обвинувачується російським слідством за статтями "вбивство" і "замах на вбивство". Українка всі обвинувачення заперечує. Насправді після захоплення в полон бойовиками вона була переправлена на територію Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-