Справа Савченко: Суд відмовився прийняти фотодоказ, бо він знятий в Україні

Справа Савченко: Суд відмовився прийняти фотодоказ, бо він знятий в Україні

Укрінформ
Донецький суд Ростовської області Росії, відмовився залучити до справи матеріали захисту українського депутата і льотчиці Надії Савченко, які спростовують версію слідства про те, як відбувалося коригування вогню.

Про це у своєму Твіттері повідомив захисник Надії Савченко Ілля Новіков.

"Суд явно не хоче долучати цю фотографію. Така красива експертиза накривається", - прокоментував дії суду адвокат Новіков.

Як повідомив портал російського журналістського проекту "МедиаЗона", суд відмовився долучити до справи флешку із локацією вишки через те, що зйомки відбувалися з території іншої країни.

"Якби мова йшла про територію Росії, то відеозапис прийняли б як річдок, однак, оскільки зйомки велися з території іншої держави, подібні матеріали повинні проходити в рамках угоди про міжнародно-правову допомогу, котра не діє через політику двох країн", - цитує "МедиаЗона" слова судді.

Напередодні захист Савченко показав фото, які вказують на те, що на вежу мобільного зв'язку, з якої, за версією слідства, Надія нібито коригувала вогонь, не можна залізти без альпіністського спорядження.

Сьогодні Новіков зауважив, що «фото вежі не долучили під стандартну пісню "отримано непроцесуальним шляхом", зазначивши, що доведеться з’ясовувати, що криється за таким формулюванням.

Зазначимо також, вже два дні поспіль триває перехресний допит сестри української льотчиці Віри Савченко.

Нагадаємо, Надію Савченко в Росії звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які минулого року влітку незаконно перебували під Луганськом, надаючи інформаційну підтримку озброєним сепаратистам, а також у замаху на вбивство групи сепаратистів та незаконному перетині російського кордону.

Савченко та її захист відкидають звинувачення і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, потім примусово переправили її до Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-