Віра Савченко: У Луганську мене зачинили в кімнаті з 20 чоловіками і роздали їм презервативи

Віра Савченко: У Луганську мене зачинили в кімнаті з 20 чоловіками і роздали їм презервативи

Укрінформ
Віра Савченко розповіла в Донецькому суді Ростовської області, як двічі їздила в Луганськ на переговори про обмін сестри Надії, захопленої в полон сепаратистами.

Текстову трансляцію засідання веде Медіазона.

"Я двічі їздила в Луганськ, сподіваючись, що я зможу хоча б побачити Надю. Числа 19-го мені дали вперше з нею поговорити, вона заспокоїла, сказала, що все буде нормально, що їх поміняють, щоб я їхала в Київ, я навіть поїхала. Ми зідзвонювалися потім 20-го, 21-го... Потім зв'язок з нею пропав на тиждень", - сказала Віра.

За її словами, удруге вона поїхала в окупований Луганськ через тиждень на зустріч з "начальником контррозвідки ЛНР" Володимиром Громовим, з яким вела переговори про звільнення сестри.

Савченко-молодша розповіла, що до цього з нею зв'язувався чоловік, який відрекомендувався помічником олігарха Ігоря Коломойського: "Сказав, що вони теж зацікавлені допомогти нашим людям, обміняти. Я ще зв'язалася з Громовим, і вони сказали, що від Коломойського, може бути, потрібен викуп. Громов сказав, що передзвонить, потім виявилося, що викуп не потрібен".

У другий приїзд Віра чекала Громова в парку, де її затримав патруль: "Мене помістили в якусь кімнату, досить чисту, складське приміщення якесь. Провела я там незабутню добу. Телефон вилучили".

За словами Віри Савченко, коли сепаратисти з'ясували, хто її сестра, нею зацікавилися багато людей: "У цей період приходили двоє хлопців, на них були кольорові наколки, жовто-синій прапор. Їх привели: ось подивіться на дівчину, - потім забрали. Потім мене зачиняли разом з 20 чоловіками, роздавали їм презервативи... Ну, це був психологічний тиск".

Віра розповідає, що терористи її погодували, принесли книги - про "рускій мір" - і залишили на ніч. Вранці з'явився Громов, посадив її на маршрутку і відправив додому.

В цей час Надія Савченко з «акваріуму» голосно говорить про те, що «цей ваш рускій мір» катував її сестру. Вона також звернулася до суду з проханням зробити зауваження прокурорам за те, що "вони дуже весело поводяться, усміхаються, коли слухають, як мою сестру катували".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-