Суд залишив за гратами генерала, який наказав штурмувати Будинок профспілок

Суд залишив за гратами генерала, який наказав штурмувати Будинок профспілок

Укрінформ
Апеляційний суд міста Києва не задовольнив скаргу сторони захисту на арешт екс-керівника управління СБУ Києва та Київської області Олександра Щеголєва, який підозрюється в причетності до організації вбивств на Майдані.

Таке рішення у четвер оголосив головуючий в колегії суддів суддя Олександр Бець, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 18 листопада 2015 року, якою було задоволено клопотання прокурора... щодо подовження строку тримання під вартою до 3 січня 2016 року включно, без визначення розміру застави Олександру Щеголєву, залишити без змін, а апеляційну скаргу захисника Рибіна, який діє в інтересах Щеголєва - без задоволення", - сказав він.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України 29 вересня завершила досудове розслідування і надала стороні захисту для ознайомлення матеріали кримінального провадження стосовно Щеголєва.

Екс-голова управління СБУ в Києві та Київській області Щеголєв був керівником антитерористичної операції СБУ 18-20 лютого 2014 під час Революції Гідності і підозрюється в причетності до організації численних вбивств і поранень громадян, підпалу Будинку Профспілок та інших злочинах.

Щеголєв був затриманий 20 серпня, а 21 серпня Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 20 жовтня. З 6 березня за рішенням Печерського суду Щеголєв перебував під цілодобовим домашнім арештом.

18 листопада Печерський районний суд Києва продовжив запобіжний захід екс-керівнику Управління Служби безпеки України в Києві та Київській області до 3 січня 2016 року.

Головою СБУ в період з 9 січня 2013 року по 22 лютого 2014 був Олександр Якименко. З квітня 2013 столичне управління СБУ очолював виходець з Донецька Олександр Щеголєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-