Суд продовжив арешт генералу, який наказав штурмувати Будинок профспілок

Суд продовжив арешт генералу, який наказав штурмувати Будинок профспілок

Фото
Укрінформ
Печерський районний суд Києва сьогодні вночі продовжив на два місяці арешт екс-голові Управління СБУ у Києві та області Олександра Щеголева, підозрюваного у причетності до вбивств на Майдані.

Про це у Фейсбуці повідомив адвокат потерпілих Тарас Гаталяк.

"Суддя Шапутько винесла рішення. Клопотання Генеральної прокуратури України щодо запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою підозрюваному громадянину О. Ю. Щеголеву задовольнити. Продовжити утримання під вартою Щеголева О. Ю. на 2 місяці", - написав він.

За словами Гаталяка, "артистичний виступ адвокатів" тривав понад 12 годин. Прокурори ледь стримували емоції після шквалу брехні і приводили чіткі аргументи винності донецького генерала та обґрунтування доцільності продовження тримання під вартою.

Нагадаємо, Щеголев як начальник УСБУ керував проведенням антитерористичної операції проти євромайданівців 18-20 лютого 2014 року. За версією слідства, саме він дав команду на старт операції "Бумеранг" і направив "Альфу" на штурм Будинку профспілок.

У березні 2015 року Генпрокуратура висунула підозру колишньому главі СБУ Олександру Якименку, його заступнику Володимиру Тоцькому і генералу Олександру Щеголеву за підозрою у незаконному оголошення антитерористичної операції.

Захист екс-силовика до останнього тягнув час, очевидно розраховуючи на завершення попереднього строку утримання під вартою, який закінчувався у ніч проти 18 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-