Учасники та волонтери АТО просять призначити Кривоноса командувачем ССО

Учасники та волонтери АТО просять призначити Кривоноса командувачем ССО

Укрінформ
Всеукраїнське об'єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО звернулося з листом на ім'я Президента України Петра Порошенка, в якому просить призначити на посаду командувача сил спеціальних операцій полковника Сергія Кривоноса, у якого існує конфлікт з начальником Генштабу ЗС України генералом армії Віктором Муженком.

Про це у вівторок на прес-конференції в Укрінформі заявив голова правління громадської спілки «Всеукраїнське об'єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО» Анатолій Сливінський, зачитуючи текст відкритого листа на адресу Президента України.

«Громадська спілка «Всеукраїнське об'єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО» від імені 15 своїх обласних організацій та їхніх районних осередків просить Вас, Петро Олексійовичу, як верховного головнокомандувача Збройних Сил України, призначити на посаду командувача сил спеціальних операцій полковника Кривоноса Сергія Григоровича», - зачитав він.

За словами Сливінського, в жовтні 2014 року полковник Кривонос був призначений на посаду начальника управління сил спеціальних операцій Генерального штабу ЗСУ. За організацію та виконання спеціальних бойових завдань був нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня. Зокрема, він нагадав, що влітку 2014 року полковник Кривонос керував обороною Краматорського аеропорту, перебуваючи в облозі російських теругрупувань. Сливінський підкреслив, що тоді за час облоги не загинув жоден підлеглий Кривоноса, а територія Краматорського аеропорту не була здана противнику.

Водночас Сливінський наголосив, що між Кривоносом та Муженком «дуже напружені особисті стосунки», що є загрозою інтересам України та її національній безпеці.

Військовий експерт Роман Машовець зазначив, що «всі розвідувальні ознаки вказують», що Муженко має на меті «по тихій воді» поставити на посаду командувача ССО «свою людину», а не Кривоноса.

«Вважаємо, що призначення іншого кандидата на посаду командувача сил спецоперацій ЗС України є військовою та політичною недалекоглядністю. Під час діючих руйнівних військових, інформаційних та інших загроз національній безпеці України заміна кадрів, що базується на особистій неприязні може призвести до зруйнування вже злагодженої і дієвої системи діяльності управління спецоперацій ГШ ЗС України та зруйнувати відносини з країнами НАТО у розрізі розвитку військової сфери України», - переконаний Сливінський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-