Учасника бойових дій вже дали майже 78 тисячам вояків

Учасника бойових дій вже дали майже 78 тисячам вояків

Укрінформ
На сьогодні статус учасника бойових дій отримали 77 тис. 862 військовослужбовці та працівники ЗСУ - учасники АТО.

Про це на брифінгу у Києві заявила речник Міністерства оборони України Вікторія Кушнір, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Станом на 16 листопада статус учасника бойових дій отримали 77 тисяч 862 військовослужбовці та працівники Збройних Сил - учасники АТО", - сказала Кушнір.

Речник також повідомила, що продовжуються виплати грошових винагород військовослужбовцям ЗСУ, які беруть участь в АТО.

"Станом на 5 листопада додаткові грошові винагороди отримали 17 тис. 359 військовослужбовців, їх загальна сума - 78 млн 520 тис. грн. Зокрема, на сьогодні за безпосередню участь у бойових діях виплачено близько понад 74 млн грн", - повідомила Кушнір.

Крім того, у Міністерстві оборони України триває робота щодо забезпечення житлом військовослужбовців. На будівництво та придбання житла для військовослужбовців Збройних Сил України бюджетом 2015 року передбачено 1 млрд 140 млн грн.

"Із зазначеної суми наразі взято фінансових зобов'язань на суму близько 560 млн грн. Закуплено 794 квартири, зокрема  382 - на вторинному ринку. Крім того, до кінця року планується придбати ще 395 квартир", - повідомила речник МОУ.

За її словами, з початку року 421 сім'я військовослужбовців отримала житло. З них лише у жовтні було розподілено 59 квартир у Хмельницькому, Дніпропетровському, Київському гарнізонах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-