Міноборони виділило 354 мільйони черговикам на житло

Міноборони виділило 354 мільйони черговикам на житло

Укрінформ
Міністерство оборони України виділило 354,3 млн грн на виплату грошової компенсації військовослужбовцям Збройних Сил України, яким надійшла черга на отримання житла.

Про це на брифінгу у Києві розповіла речник Міністерства оборони полковник Вікторія Кушнір, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Міністр оборони України прийняв рішення про спрямування 354,3 млн грн на виплату грошової компенсації. За рахунок цих коштів компенсацію зможуть отримати близько 800 сімей військовослужбовців та осіб, звільнених з військової служби в запас або відставку, які після отримання компенсації будуть зняті з квартирного обліку в Збройних Силах України", - сказала Кушнір.

Речник МОУ нагадала, що Кабінетом міністрів прийнято Постанову (від 2 вересня 2014 року № 728 "Деякі питання забезпечення житлом військовослужбовців та інших громадян"), згідно з якою військовослужбовець, якому надійшла черга на отримання житла, має право на грошову компенсацію, сума якої еквівалентна вартості житла, яке має отримати його родина. Розмір компенсації залежить від населеного пункту, в якому військовий перебуває на квартирному обліку та складу його сім'ї.

Крім того, наказом міністра оборони було збільшено розмір компенсацій за піднайом житла для військовослужбовців. Тепер мінімальний розмір компенсації за піднайом житла для сімей військовослужбовців складом менше трьох осіб становить: для міста Києва - 2756 грн; для обласних центрів - 2067 грн; для інших населених пунктів - 1378 грн.

"Протягом жовтня відбудеться перерахування з подальшою компенсацією коштів за період з травня по вересень. Зазначені видатки будуть забезпечені Міністерством фінансів. Мінфін виділив 140 мільйонів гривень на компенсацію військовослужбовцям за піднайом житла. З цієї суми 90 млн піде на виплати за жовтень та перерахування за попередні місяці, по 25 млн - на листопад і грудень цього року", - повідомила Кушнір.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-