До кінця року Україна може сформувати енергетичну стратегію

До кінця року Україна може сформувати енергетичну стратегію

Укрінформ
До кінця року на рівні уряду планується розглянути низку документів, що визначають стратегію країни з енергетичних та екологічних питань.

Про це повідомила заступник міністра екології та природних ресурсів з питань євроінтеграції Ганна Вронська на прес-конференції в Укрінформі в четвер.

«До кінця цього року на рівні уряду планується прийняття низки стратегічних документів для України, які визначатимуть, як країна буде рухатися в плані кліматичної, енергетичної стратегії до 2020 року», - сказала Вронська.

Зокрема, один з документів цієї стратегії - Очікуваний національно визначений внесок України до нової кліматичної угоди, вже представлений до секретаріату Рамкової конвенції ООН про зміну клімату.

Серед інших документів заступник міністра назвала закон України про основні засади стратегії державної екологічної політики, національний план дій з реалізації екологічної стратегії, нову енергетичну стратегію України до 2020 року, яка ще, за словами Вронської, знаходиться у розробці, національний план дій з енергоефективності до 2020 р. та національний план скорочення викидів від великих спалювальних установок.

«Всі ці документи спрямовані на виконання взаємопов'язаних стратегічних цілей держави зі зниження енергоємності нашого ВВП, підвищення енергетичної безпеки та обмеження викидів парникових газів», - наголосила Вронська. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-