Працівників української бібліотеки в Москві викликали на допит

Працівників української бібліотеки в Москві викликали на допит

Укрінформ
П’ятьох співробітників бібліотеки української літератури в Москві викликали на допит, а керівника відділу комплектування Тетяну Мунтян слідчі під приводом забрали до прокуратури.

Про це Мунтян повідомила ВВС Україна.

"Забрали під приводом. Допитували як свідка. Запитували, що відбувалося під час обшуку у бібліотеці. Після допиту мені стало зле. Це дуже великий стрес", - розповіла бібліотекар.

За її словами, повістки на допит співробітникам бібліотеки вручили ще під час обшуку. Всі з’явилися у відведений час до слідчого в четвер, 29 листопада, але слідчий їх не прийняв. Після цього 2 листопада, зазначила Мунтян, до української бібліотеки приїхали оперативники і забрали її до прокуратури.

"Заявили, що я не з’явилася на допит. Але це не правда. Я була", - сказала вона.

Як відомо, Слідчий комітет РФ минулого тижня провів обшуки в українській бібліотеці і затримав її директора Наталю Шаріну за підозрою в поширенні екстремістських видань. У СКР кажуть, що йдеться про книжки Дмитра Корчинського, які в Росії "визнані екстремістськими матеріалами і заборонені до використання".

Директора на два місяці відправили під домашній арешт. Проти неї завели справу за 282 статтею кримінального кодексу РФ - "розпалювання ненависті або ворожнечі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-