СБУ викрила розкрадання бюджетних коштів посадовцями Нацгвардії

СБУ викрила розкрадання бюджетних коштів посадовцями Нацгвардії

Укрінформ
Служба безпеки України у взаємодії зі службою внутрішнього аудиту Національної гвардії України викрила розкрадання в особливо великих розмірах бюджетних грошей, спрямованих на підвищення обороноздатності частин та підрозділів НГУ на Дніпропетровщині.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Упродовж 2013-2015 років посадовці однієї з окремих бригад охорони громадського порядку НГУ закуповували паливну деревину за державні гроші в приватного підприємця. За нібито постачання приблизно 900 кубометрів деревини він отримав понад 450 тисяч гривень. Але дрова військова частина так і не отримала", - йдеться у повідомленні.

Також у листопаді 2014 року з ініціативи заступника командира тієї ж окремої бригади охорони з підприємцем був укладений договір на проведення ремонту бронетранспортера. Згідно з актом виконаних робіт комерсанту було перераховано 22 тисячі гривень. Проте ремонт техніки проводився волонтерами на безоплатній основі.

У травні та серпні 2015 року за вказівкою посадовців одного з Центральних оперативно-територіальних об’єднань Нацгвардії низка військових частин закупила деревину на майже 600 тисяч гривень у комерційної фірми з Дніпропетровська. Дрова до частин НГУ також не дійшли.

"Фактично між військовослужбовцями та підприємцями були здійснені безтоварні операції, внаслідок яких деревина до частин не надійшла, а забезпечення підрозділів паливом здійснювалося безоплатно волонтерами та завдяки особовому складу, що самостійно забезпечував себе дровами. Кошти за фіктивне постачання дров конвертувалися у готівку і розподілялися між посадовцями НГУ та комерсантами", - зазначили в СБУ.

За матеріалами військової контррозвідки СБ України військовою прокуратурою відкрито кримінальні провадження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-