Модульне містечко для переселенців у Харкові заселене повністю

Модульне містечко для переселенців у Харкові заселене повністю

Укрінформ
Харків - єдине місто в Україні, де модульне містечко для переселенців з Донецької та Луганської областей заселене повністю.

Про це розповіла на прес-конференції віце-мер Харкова Світлана Горбунова-Рубан, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз можна побачити, як Європа реагує на переселенців. У нас же знайшли притулок понад 100 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Харків прийняв їх і проявив себе як толерантне місто. Ми і надалі будемо допомагати цим людям усім, чим можемо", - зазначила віце-мер.

За її словами, багато переселенці не хочуть виїжджати з модульного містечка і продовжують договори, якщо їх термін закінчився.

"Людям важко жити в умовах гуртожитку, але вони намагаються пристосуватися. Допомагають їм волонтери і психологи. Крім того, їм привозять гуманітарну допомогу, продукти харчування", - додала віце-мер.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 22 січня у Харкові відкрито модульний містечко для 400 переселенців, побудований за підтримки Німецького товариства GIZ. У містечку проживають багатодітні сім'ї, сім'ї з дітьми-інвалідами, люди з обмеженими можливостями.

19 жовтня заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Шахненко повідомив журналістам, що завдяки інвентаризації у Харкові визначені 36 об'єктів, включаючи гуртожитки, які можуть бути передані під житло для переселенців.

На Харківщині наразі офіційно знаходяться 180 тис. переселенців, насправді їх удвічі більше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-