Україна з наступного року переходить на електронні медкарти

Україна з наступного року переходить на електронні медкарти

Укрінформ
Наступного року в Україні за фінансової підтримки Світового банку розпочнеться впровадження проекту електронних медичних карт і реєстрів пацієнтів.

Про це заявив журналістам міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас є на це гроші Світового банку, і вже з 2016 року ми почнемо створювати єдину електронну систему обліку пацієнтів і електронних медичних карт", - сказав Квіташвілі.

Він розповів, що у клініці Державного управління справами (ДУС) учасникам конференції продемонстрували електронну інформаційну систему, яка об'єднує 13 медзакладів ДУС і 40 тисяч пацієнтів. За словами Квіташвілі, такі "оазиси", де електронну систему супроводу пацієнта вже побудовано на 100%, є також у Полтаві, Кіровограді, Херсоні, але вони не об'єднані між собою.

"Тут нам показали ідеальну систему, яка зможе працювати по всій країні. І мені дуже приємно, що така велика робота вже виконана і, в принципі, демонструє все те, що ми хочемо зробити у реформуванні охорони здоров'я", - зазначив міністр.

Він розповів, що до електронної медкарти вноситься вся інформація про діагноз і лікування пацієнта на первинному та вторинному рівні. "І що найголовніше - до електронної карти, яку нам показали тут, вже включено всі розцінки, всю витратну частину, і пацієнт бачить не лише роботу лікаря, але і до останньої ампули скільки було витрачено на процедуру", - підкреслив Квіташвілі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-