У Маріуполі чиновник за гроші роздавав перепустки у зону АТО

У Маріуполі чиновник за гроші роздавав перепустки у зону АТО

Укрінформ
У Маріуполі засуджено заступника голови райдержадміністрації, який вимагав гроші за оформлення пропусків для перетину лінії розмежування.

Про це повідомили в прес-службі прокуратури Донецької області. 

«Вироком Жовтневого районного суду м.Маріуполя заступника голови Жовтневої районної адміністрації Маріупольської міської ради визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.190 (шахрайство) і ч.1 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України», - сказано в повідомленні.

У прокуратурі відзначили, що під час досудового розслідування встановлено, що чиновник райдержадміністрації вимагав у громадянина неправомірну вигоду у вигляді грошей у сумі 9,6 тис. грн за сприяння в отриманні майже 40 пропусків для проїзду на тимчасово окуповану територію Донецької області.

У липні поточного року під час передачі 3,4 тис. грн за вирішення питання про отримання частини пропусків заступник голови був затриманий у власному кабінеті представниками прокуратури Донецької області спільно із співробітниками міліції.

Згідно із рішенням суду, посадовця визнано винним у скоєнні цього злочину і засуджено до покарання у вигляді арешту на строк 2 місяці з штрафом 5,1 тис. грн, а також із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк 2 роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-