Порошенко привітав Могилянку із 400-літтям. Планує бути на святі

Порошенко привітав Могилянку із 400-літтям. Планує бути на святі

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко привітав Національний університет "Києво-Могилянська академія" з 400-літнім ювілеєм. 

Про це він написав у Твіттері.

"З 400-літтям, Києво-Могилянська Академія! Шануємо минуле, творимо майбутнє!" - зазначив  Порошенко.

Глава держави й особисто привітає могилянців під час урочистого вечора в НаУКМА -  "Києво-Могилянська академія в історії України. Вчора. Сьогодні. Завтра", який розпочнеться о 19:00.

Як повідомили організатори свята, цього дня Могилянку прийдуть привітати провідні представники наукових та освітніх кіл, українського та міжнародного бізнесу, української влади і дипломатичного корпусу, митці та письменники, випускники, друзі та партнери Могилянки.

Відбудеться унікальне театрально-концертне дійство, створене режисером Владиславом Троїцьким спеціально до ювілею Могилянки за участю "ДахаБраха", "Dakh Daughters", хорової капели НаУКМА "Почайна", гурту "Salo v Shokoladi"; концерт вокальної формації "Піккардійська терція".

А вже о 13:00 в Академії розпочнеться традиційна акція вшанування фундаторів, професорів та спудеїв Могилянки - "Чистий Сковорода"; о 14:00 стартує студентський фестиваль KMAday. У його програмі: КМАркет, фотосушка, шаховий турнір, урок-реконструкція від Максима Яременка, акції "Листи в майбутнє", «Могилянка об'єднує", вистава від Братства козацького бойового звичаю "СПАС", частування кулішем і ще багато цікавинок.

Традиційні урочисті збори трудового колективу НаУКМА в КМЦ, де кожен охочий зможе поспілкуватися з улюбленими викладачами та співробітниками Академії, відбудуться із 14:30 до 16:30.

О 18:45 - фаєр-шоу від "StroboS".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-