Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

У США відзначили 400-ліття Києво-Могилянської академії

У США відзначили 400-ліття Києво-Могилянської академії

Укрінформ
Святкування 400-річчя із дня заснування Києво-Могилянської академії присвятили не лише досягненням університету, а й здобуткам українського громадянського суспільства, Євромайдану та підтримці України у протистоянні російській агресії.

Києво-Могилянська Фундація Америки у Чикаго та Вашингтоні відзначила 400-ліття Національного університету “Києво- Могилянська академія”.

Про це повідомляє медіапортал Vidia.

“Через кризу, яка відбувається зараз в Україні, вирішили це святкування відзначити в Чикаго і Вашингтоні в самому Конгресі. Щоб лоббіювати американських політиків і членів Конгресу, щоб підтримали Україну та допомогу, особливо, українському війську”, - сказала президент Києво-Могилянської Фундації Америки Марта Фаріон.

Подію присвятили не лише досягненням університету, який є одним із найстаріших у Європі. Значну увагу приділили здобуткам українського громадянського суспільства, Євромайдану та підтримці України у протистоянні російській агресії.

Читайте також: Двом американським сенаторам вручили відзнаки «Друзі України»

У святкуваннях брали участь американські сенатори, конгресмени, а також провідні діячі української діаспори у США та делегація з України на чолі з Міністром освіти і науки Сергієм Квітом.

“Я хотів би побажати, щоб Києво-Могилянська Академія розвивалася як глобальний український проект”, - зауважив Квіт.

Нагадаємо, ще з 1991 року академіки та меценати з Канади та США переймалися ідеєю відродження університету. Значну фінансову та моральну підтримку в той час Могилянка отримла саме з діаспори.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-