Тіла загиблих кіборгів у Донецькому аеропорті починає шукати

Тіла загиблих кіборгів у Донецькому аеропорті починає шукати "Чорний тюльпан"

Укрінформ
У вівторок, 13 жовтня, представники волонтерської гуманітарної місії «Евакуація-200» («Чорний тюльпан»), що займається розшуком та вивозом останків загиблих на сході, вперше вирушила до Донецького аеропорту, де минулого та на початку цього року точилися найзапекліші бої.

Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці один із членів пошукової групи Ярослав Жилкін.

«Сьогодні дали «добро» на роботу в районі Донецького аеропорту (нарешті). Бажаючих залишитись на базі не виявилось», - написав він.

Близько восьмої години ранку волонтер повідомив, що вони «пройшли нульовку», тобто проїхали лінію розмежування з територією так званої "ДНР".

За словами волонтерів, найскладніше потрапити на місця боїв у Луганській області - місцеві терористи не допускають групу до роботи. Досліджувати руїни Донецького аеропорту «Чорний тюльпан» також буде вперше.

Нагадаємо, бої українських воїнів з терористами т.з. "ДНР" та російськими військовими в терміналах Донецького аеропорту тривали з 26 травня 2014 року до 21 січня 2015 року. Повідомляють, що при обороні ДАП загинуло близько 200 українських захисників, але точні цифри втрат серед бійців ЗСУ та добровольців досі невідомі.

За час своєї роботи місія вивезла з території, підконтрольної бойовикам, понад 600 тіл загиблих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-