Тимчук розповів, як бойовики

Тимчук розповів, як бойовики "режисують" провокації на Донбасі

Укрінформ
Протягом кількох останніх діб російсько-терористичні війська на Донбасі продовжують активні спроби спровокувати українські війська на масоване застосування вогневих засобів.

Про це написав у Фейсбуці керівник групи "Інформаційне Спротив" Дмитро Тимчук.

"З метою відеофіксації результатів цих провокацій у складі т.н. «МГБ ДНР» створено тимчасовий підрозділ, на який замикається група з 20 представників російських ЗМІ, що прибула в Донецьк. Перед російськими журналістами ставиться завдання не лише «фіксації обстрілу мирного населення українськими військовими», але й «консультацій» за організацію провокацій", - написав Тимчук.

Як зазначається, одна з головних умов подібного роду дій – фіксація можливого відкриття вогню з боку сил АТО представниками СММ ОБСЄ, для чого провокації прив'язуються до графіку інспекційних поїздок патрулів ОБСЄ.

В якості «виконавців» використовується цілий ряд «підрозділів» - бойовиків на ділянках:

- Старогнатівка - Гранітне

- Піски – Опитне – ДАП

- Луганське – Миронівське – Троїцьке – Попасна

- північна частина Горлівки

«Зазвичай це виглядає як «випадковий» обстріл (постріли у бік «українських позицій зі стрілецької автоматичної зброї і великокаліберних кулеметів). Також на даних ділянках протягом декількох діб з боку терористів фіксувалися розриви 82-мм мін на нейтральній смузі. Відзначена активність декількох піхотних груп бойовиків в «зеленці», що ведуть фіксацію переміщень українських військових на передньому краї», - пише керівник «ІС».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-