Хабар голові Держслужби зайнятості дали за перемогу в тендері

Хабар голові Держслужби зайнятості дали за перемогу в тендері

Укрінформ
Затриманий голова Держслужби зайнятості Ярослав Кашуба вимагав хабар у двох ІТ-компаній за перемогу в тендері.

Про це повідомляє «Первая инстанция» з посиланням на ухвалу Печерського суду Києва від 14 вересня 2015 року, розміщену в Єдиному реєстрі судових рішень. 

«З'ясувалося, що голова держслужби, «діючи у складі організованої групи, навмисно, з метою отримання неправомірної вигоди, використовуючи своє службове становище, дав трьом членам конкурсної комісії незаконну вказівку про визнання переможцями торгів щодо надання послуг у сфері інформаційних технологій дві компанії: «Инфоком» і «МККУ-сети», - йдеться у повідомленні.

Слідство встановило, що напередодні конкурсу між чиновником і бізнесменами було досягнуто домовленості про передачу йому за цю перемогу певної «винагороди». Нібито, вони домовилися, що за позитивний результат торгів Кашуба отримає від «Инфоком» 320 тис. гривень, а від «МККУ-сети» - 250 тис. гривень.

Гроші через двох посередників мала отримати дружина Кашуби. 11 вересня 2015 сума була передана. Щоправда, в судових документах не уточнюється, чому винагорода у результаті виявилася вищою - у розмірі 622 тис. гривень.

Читайте также: Голову Держслужби зайнятості взяли на хабарі в центрі Києва. Відео

Як відомо, Кашуба був затриманий того ж дня, а наступного йому повідомили про підозру в злочині. Генеральна прокуратура звернулася до суду з клопотанням про взяття його під варту, оскільки «існує ризик того, що, перебуваючи на волі, він може переховуватися від органів досудового слідства».

17 вересня Кашуба був відпущений на волю після внесення застави в сумі більш як 1,8 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-