Фальшивомонетник з Кривого Рогу примудрився надурити банківський термінал

Фальшивомонетник з Кривого Рогу примудрився надурити банківський термінал

Укрінформ
Мешканець Кривого Рогу підробив 200 та 500-гривневі купюри на загальну суму 5 тис. гривень та поповнив ними свій картковий рахунок за допомогою банківського терміналу.

Мешканець Кривого Рогу підробив 200 та 500-гривневі купюри на загальну суму 5 тис. гривень та поповнив ними свій картковий рахунок за допомогою банківського терміналу. В подальшому він зняв вже справжні гроші через різні банкомати Кривого Рогу.

Про це повідомляє відділ зв’язків з громадськістю Головного управління МВС України у Дніпропетровській області.

«Працівники міліції встановили, що 19 липня 2015 року 32-річний житель м. Кривий Ріг за допомогою терміналу в одному з магазинів міста поповнив свій картковий рахунок фальшивими купюрами, номіналом 200 та 500 гривень», - йдеться у повідомленні.

В подальшому фальшивки були вилучені працівниками банку та надані до Криворізького міського управління міліції.

«Відповідно до висновку експерта Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУМВС вилучені купюри виготовлені шляхом монтажу окремих частин банкнот та не відповідають встановленому зразку», - констатують правоохоронці.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 199 Кримінального кодексу України (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей), що передбачає позбавлення волі від 3-х до 7 років.

Для порівняння: найвідоміший в СРСР фальшивомонетник – Віктор Баранов примудрився «на коліні» відтворити технологію друку паперових грошей. І у власному сараї налагодив виробництво підробних купюр, які за якістю виготовлення практично не відрізнялися від «офіційних». 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-