Бізнес пропонує владі допомогу в подоланні кризи – Кінах

Укрінформ
Український союз промисловців і підприємців затвердив Антикризову програму спільних дій влади і бізнесу, що має сприяти відновленню стабільності в Україні.

Розширене засідання правління УСПП відбулось у вівторок, розповів Укрінформу президент УСПП Анатолій Кінах.

«Антикризова програма спільних дій влади і бізнесу спрямована на об'єднання зусиль бізнес-спільноти і уряду для стабілізації ситуації в країні. Разом з громадськими організаціями ми також створили Антикризову раду громадських організацій, яка в екстреному порядку напрацьовуватиме невідкладні заходи для порятунку кризової економіки, доводитиме їхній зміст до уряду та забезпечить громадський контроль за виконанням цих ініціатив», - зазначив він.

За словами президента УСПП, Антикризова програма містить вимоги щодо стабілізації грошово-кредитної політики НБУ, кардинального реформування фіскальної політики держави, зокрема, відмови від її «каральної моделі» контролю, модернізації податку на прибуток та підтримки малого та середнього бізнесу. Представники бізнесу також наголошують на необхідності активізації співпраці з ЄС, здійсненні реальних кроків з імплементації Угоди про асоціацію й одночасному напрацюванні і якнайшвидшій реалізації Національної програми адаптації економіки до умов вільної торгівлі з Євросоюзом.

Серед вимог - формування ефективної промислової та експортної політики, підтримка національного виробника, енергетична безпека, децентралізація, поліпшення державної кадрової політики та реальна боротьба з корупцією. Особливого захисту й підтримки потребує бізнес, який працює в українському правовому полі у зоні АТО, зазначається у програмі.

Підприємці наголошують: усі викладені у програмі ініціативи можуть бути ефективно реалізовані лише у тісній взаємодії влади з бізнесом.

Тепер ділова спільнота вимагає від Кабміну терміново розглянути та реалізувати Антикризову програму спільних дії влади та бізнесу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-