На Житомирщині на 320 гектарів зросли площі під ягодами, фундуком та волоським горіхом

На Житомирщині на 320 гектарів зросли площі під ягодами, фундуком та волоським горіхом

Укрінформ
У Житомирській області впродовж двох років на 320 га зросли площі, відведені під вирощування ягід, фундука та волоського горіха.

Про це під час звіту на сесії Житомирської обласної ради повідомив начальник ОВА Віталій Бунечко, передає кореспондент Укрінформу.

«Житомирщина займає п’яте місце в Україні за площами плодово-ягідних насаджень. За два роки площі для вирощування лохини, чорниці, малини, суниці, фундука та волоського горіха зросли на 320 га», - зазначив Бунечко.

За його словами, за підсумками минулого року область зберегла лідируючі позиції за обсягами вирощування хмелю, вівса, гречки, льону, картоплі, жита та сої.

Окрім того, Житомирщина серед лідерів у державі в галузі тваринництва та виробництві органічної продукції.

Читайте також: Аграрії цьогоріч отримали ₴92,7 мільйона грантової підтримки на розвиток садів і теплиць

Бунечко додав, що у 2024 році частка харчової промисловості в структурі реалізованої продукції промисловості області вперше за 20 років перевищила 30%.

Як повідомляв Укрінформ, із початку 2025 року чотири агровиробники отримали грантову допомогуна розвиток садівництва, ягідництва та виноградарства у розмірі 28 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-