У Києві кількість опадів уже майже втричі перевищила добову норму

У Києві кількість опадів уже майже втричі перевищила добову норму

Фото
Укрінформ
У Києві до кінця дня, 12 червня, триватиме злива, кількість опадів уже майже втричі перевищила добову норму.

Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація, передає Укрінформ.

"Значна інтенсивність опадів за короткий період спричинила підтоплення в окремих районах. Муніципальні служби в посиленому режимі працюють над ліквідацією наслідків підтоплень, проте система дощової каналізації не може одразу впоратися, адже не розрахована на таку кількість опадів", - зазначають у КМДА. 

В окремих районах міста через негоду затримується рух громадського транспорту. Отримати актуальну інформацію можна у Телеграмі Київпастрансу.

Оперативні підрозділи аварійно-рятувальної служби “Київська служба порятунку” ліквідовують наслідки негоди, прибирають повалені дерева в Шевченківському і Дніпровському районах столиці. До виконання оперативних робіт загалом залучені 15 рятувальників Київської служби порятунку і три одиниці техніки.

У Києві кількість опадів уже майже втричі перевищила добову норму / Фото: Кирило Чуботін, Укрінформ

Також у ліквідації наслідків негоди задіяні 10 одиниць техніки та 36 працівників аварійно-диспетчерської служби КО “Київзеленбуд” і бригад комунальних підприємств по утриманню зелених насаджень районів столиці. За інформацією Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА, наразі зеленбудівці ліквідували 13 випадків повалених або пошкоджених дерев.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає містян, зважаючи на складні погодні умови, без нагальної потреби не перебувати на вулицях, не ходити біля ліній електропередачі, рекламних щитів. Водіїв і пішоходів – бути максимально уважними на дорогах та дотримуватися правил дорожнього руху.

Читайте також: На Київщині через негоду знеструмлені 36 ліній та 611 трансформаторних підстанцій

У разі підтоплення проїжджої частини чи тротуарів необхідно звертатися до диспетчерської служби комунальної корпорації “Київавтодор” за телефоном: 044-284-74-19.

У випадку, якщо дерево впало чи зламалися гілки, необхідно телефонувати до аварійно-диспетчерської служби КО “Київзеленбуд” за номером 044-272-40-18.

Також при падінні дерев чи гілок треба викликати рятувальників: 101 або 044-430-37-13 (телефон КАРС).

Як повідомляв Укрінформ, в Україні в середу, 12 червня, в більшості областей грози, у північних, Вінницькій та Черкаській областях значні дощі; вдень у центральних, південних та східних областях місцями град та шквали, вночі до 19°, вдень до 30°.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-