На Миколаївщині відкрили ще один сучасний медичний кол-центр

На Миколаївщині відкрили ще один сучасний медичний кол-центр

Фото
Укрінформ
У Вознесенському районі Миколаївської області за підтримки міжнародних партнерів запрацював сучасний медичний кол-центр.

Про це повідомляє пресслужба Миколаївської ОВА у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Як зазначається, кол-центр з навченим персоналом і відділом сервісу і комунікації відкрили на базі закладів охорони здоровʼя району. Це стало можливим завдяки проєкту «Спеціальної програми підтримки України/ EU4ResilientRegions», який співфінансується Європейським Союзом та Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) й реалізується GIZ Ukraine та БО «100% Життя».

Директорка та радниця проєкту GIZ Юлія Грубер зазначила, що кол-центр розвантажить медиків та допоможе у формуванні попереднього запису на прийом. Оператори надаватимуть інформацію про розклад роботи лікарів, діагностичні процедури та правила підготовки до них, що напряму впливає на якість медичних послуг.

«Це другий кол-центр, який ми спільно з громадами запускаємо для пацієнтів Миколаївщини. Проєкт «Спеціальної програми підтримки України/ EU4ResilientRegions» - це крок на зустріч пацієнтоорієнтованій моделі надання сервісів», - зазначила вона.

Своєю чергою заступник голови ОВА Микола Марінов наголосив, що такий комплексний, принципово новий рівень обслуговування пацієнтів є результатом впровадження системних змін у межах медичної реформи.

«Налагодження комунікації між медичними закладами та мешканцями громад сприяє відкритості та розвитку довіри, що стимулює вчасне звернення по медичну допомогу», - додав Марінов.

За словами радниці проєкту GIZ Тетяни Гвоздь, у межах цієї програми для медичних закладів району коштом Німеччини була закуплена компʼютерна техніка, генератори, зарядні станції, лабораторно-діагностичне обладнання, портативне медичне обладнання, операційний стіл, а також облаштовано гінекологічний кабінет безбарʼєрного доступу, станція очистки води та побудована нова модульна котельня.

Крім того, разом із запуском кол-центру запрацює сонячна електрична станція. За попередніми розрахунками, вона забезпечуватиме до 70% потреб в електриці лікувального закладу.

Як повідомляв Укрінформ, подібний кол-центр раніше було відкрито на базі однієї з лікарень Баштанського району.

Фото: Миколаївська обласна державна адміністрація / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-