У Тернопільській обласній лікарні відкрили оновлений операційний блок

У Тернопільській обласній лікарні відкрили оновлений операційний блок

Фото
Укрінформ
Оновлений операційний блок на п'ять операційних залів відкрили у Тернопільській обласній клінічній лікарні.

Про це повідомляють на сайті Тернопільської обласної лікарні, передає Укрінформ.

«Покращуємо стандарти надання медичних послуг . Власне, одним із таких кроків стало відкриття повністю відреконструйованого операційного блоку «А» на п’ять операційних залів. Це ургентна операційна – операційна невідкладних станів, проктологічна операційна, операційна абдомінальної хірургії (операції на черевній порожнині), торакальна хірургія (операції на грудній клітці) та урологічна операційна», - йдеться у повідомленні.

За словами завідувача операційним відділенням Володимира Бурковського, кожен зал працює автономно.

«Всі операційні облаштовані сучасним медичним обладнанням, функціональними столами, камерами відеоспостереження, професійними операційними лампами тощо. Наявні й усі стерилізаційні речі, необхідні для стерилізації медичних інструментів – автоклави, миючі машини. Дуже важливо, що все в одному місці», – наголосив Бурковський.

Всі роботи проведено згідно з сучасними стандартами та за новітньою технологічною системою – це стерильна операційна. Загалом, як підкреслив генеральних директор обласної клінічної лікарні Василь Бліхар, в операційному відділенні розгорнуто 11 операційних, що забезпечують роботу 11-ти спеціалізацій хірургічного профілю.

Читайте також: Майже 200 українських медиків пройшли курс ВООЗ з надання екстреної допомоги

«Кожне відділення хірургічного напрямку має свою операційну і медики можуть проводити оперативні втручання в сучасних умовах на висококласному медичному обладнанні. У нашій лікарні щорічно лікується стаціонарно більше 20 тисяч хворих. Виконується понад 15 тисяч оперативних втручань, проводяться унікальні, складні операції, тому створення належних умов роботи як медичного персоналу, так і покращення надання медичних послуг для наших пацієнтів – це головне завдання, яке ми ставимо перед собою, і яке поступово, крок за кроком впроваджуємо», – акцентував Бліхар.

Як повідомляв Укрінформ, у Тернополі у квітні відкрили центр ментального здоров’я на базі Тернопільського обласного медичного центру соціально-небезпечних захворювань.

Фото: Тернопільська обласна клінічна лікарня

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-