На Черкащині лікарів підозрюють у наданні сину посадовця фіктивної довідки про інвалідність

На Черкащині лікарів підозрюють у наданні сину посадовця фіктивної довідки про інвалідність

Укрінформ
У Черкаській області поліція повідомила про підозру групі лікарів, які присвоїли фіктивну інвалідність сину посадовця.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна поліція.

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Черкаській області спільно зі слідчими Головного слідчого управління Нацполіції викрили групу лікарів в організації схеми видачі підробленого медичного документа.

Під слідством опинилися терапевт, невропатолог, хірург та офтальмолог обласного центру медико-соціальної експертизи, а також ортопеди-травматологи міської лікарні.

Читайте також: СБУ викрила на Полтавщині ще двох прихильників Путіна

Поліцейські встановили, що медичні працівники внесли до офіційних документів неправдиві відомості для присвоєння пацієнту групи інвалідності.

"До лікувального закладу на території Черкаської області із побажанням про отримання статусу особи з інвалідністю звернувся 27-річний родич посадовця органу місцевого самоврядування. Відповідно до встановленого лікарем-травматологом діагнозу, у чоловіка виявили порушення функції опорно-рухового апарату", - зазначили у поліції.

На підставі цього висновку пацієнта направили на медико-соціальну експертну комісію, представники якої власними підписами засвідчили у молодого чоловіка наявність захворювання, яке відноситься до ІІ групи інвалідності.

На підставі зібраних доказів чотирьом представникам МСЕК та завідувачу травматологічного відділення поліцейські повідомили підозри за ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення), а лікарю-травматологу центральної міської лікарні — за ч. 3 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, у травні оперативні співробітники Львівського прикордонного загону спільно із правоохоронцями викрили киянку, яка намагалася незаконно переправити за кордон військовозобов’язаного чоловіка шляхом укладення шлюбу.

Фото: Нацполіція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-