Завищив оренду техніки для будівництва Подільського мосту: у Києві оголосили підозру генпідряднику

Завищив оренду техніки для будівництва Подільського мосту: у Києві оголосили підозру генпідряднику

Укрінформ
Поліція повідомила про підозру директору генпідрядної організації, який на 24 млн грн завищив вартість оренди техніки для будівництва Подільського мосту.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє поліція Києва.

Слідство встановил, що з 2017 року на підставі договору, укладеного з КП «Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва», генпідрядник із залученням підрядних та субпідрядних організацій здійснює роботи щодо завершення будівництва Подільського мостового переходу.

Проте директор генпідрядної організації, перебуваючи у змові із керівництвом підконтрольних йому товариств, підписав акти виконаних будівельних робіт, у яких на понад 24 млн грн завищив вартість оренди окремої будівельної техніки.

Службовцю повідомили про підозру за ч. 1 ст. 366 та ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу, згідно з якими йому загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. На рахунки генпідрядної організації накладений арешт.

Читайте також: САП завершила слідство у справі про заволодіння аеропортом «Одеса» й оголосила нову підозру

Раніше повідомили про підозру заступнику директора КП «Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва», який підписав надані йому недостовірні документи, обвинувальний акт скерований до суду.

Досудове розслідування щодо інших учасників злочинної схеми триває.

Як повідомляв Укрінформ, САП та НАБУ скерували до суду справу про розтрату 251 млн грн державних коштів, виділених на закупівлю індивідуальних засобів захисту для військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-