Готували ракетні удари по базах Kraken: агенти ФСБ з Харкова проведуть за ґратами 15 років

Готували ракетні удари по базах Kraken: агенти ФСБ з Харкова проведуть за ґратами 15 років

Фото
Укрінформ
По 15 років ув’язнення отримали двоє учасників агентурної мережі ФСБ, які готували ракетні удари по пунктах базування спецпідрозділу Kraken ГУР Міноборони у Харківській області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

«Двоє російських агентів готували прицільні ракетно-бомбові удари РФ по місцях дислокації Сил оборони на території регіону. Серед основних цілей ворога були пункти тимчасового базування спецпідрозділу Kraken Головного управління розвідки Міноборони України», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що зловмисники на велосипедах об’їжджали Харків та передмістя, особливу увагу звертаючи на знаки розрізнення українських захисників, та фіксували геолокації, щоб звітувати ФСБ.

Правоохоронці задокументували діяльність російських агентів та затримали їх у серпні 2023 року під час дорозвідки потенційної цілі.

Як установило розслідування, це безробітні харків’яни, віком 19 і 21 рік, мешканці житлового масиву Салтівка. Після початку повномасштабного вторгнення РФ їх дистанційно завербував кадровий співробітник 1-ї служби Департаменту контррозвідувальних операцій ФСБ.

У поле його зору молодики потрапили через прокремлівські коментарі у соцмережах. Подальша комунікація зі зрадниками відбувалася через анонімний чат у месенджері.

За співпрацю російська спецслужба обіцяла агентам гроші. Один із них також сподівався, що загарбники сприятимуть йому під час вступу до академії ФСБ в Росії.

Читайте також: На Харківщині затримали зрадника, який «зливав» росіянам позиції ППО

На підставі отриманих доказів суд визнав обох зловмисників винними за ч. 2 ст. 28 і ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу (Державна зрада, вчинена за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану). Кожного засуджено на 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, в Одесі Служба безпеки України затримала агента ФСБ Росії, який передавав координати бойових позицій комплексів протиповітряної оборони та обʼєктів стратегічної інфраструктури поблизу Чорного моря.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-