В Україні без світла понад 60 населених пунктів через негоду

В Україні без світла понад 60 населених пунктів через негоду

Укрінформ
В Україні через негоду знеструмлено понад 60 населених пунктів.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики України, передає Укрінформ.

Зокрема, на Сумщині через негоду відключено 25 населених пунктів (3,4 тисячі точок обліку). Загалом залишаються знеструмленими 7,6 тисячі абонентів у 93 н.п., з них 4,1 тис. – через бойові дії.

У Полтавській області знеструмлено майже 3,5 тис. абонентів у 26 н.п., у Кіровоградській - через негоду залишаються без світла 98 абонентів.

Минулої доби через негоду у Запорізькій області знеструмлювалися понад 1,3 тис. точок обліку. Без електропостачання залишаються понад 200 абонентів. Також ремонтні бригади заживили 637 родин, що знеструмлювалися через технологічні порушення.

З технологічних причин на Дніпропетровщині знеструмлено 114 абонентів, на Івано-Франківщині - 13,5 тис. точок обліку.

За вихідні енергетики заживили на Харківщині понад 7 тис. абонентів. На ранок залишаються знеструмленими 15,5 тис. точок обліку. Через мережеві обмеження продовжують діяти графіки відключень – знеструмлено близько 224 тис. точок обліку.

Через обстріли на Чернігівщині залишаються відключеними 25 н.п., загалом 1281 точка обліку. Також через негоду без світла 2,2 тис. абонентів у 10 н.п.

На Донеччині внаслідок ворожих обстрілів знеструмлювалися понад 26,4 тис. абонентів у 57 н.п. Енергетики заживили 20,2 тис. точок обліку в 27 н.п. На ранок залишаються без світла 118 н.п., загалом – 50,3 тис. абонентів.

Після обстрілу у м. Херсон знеструмлено 94 точки обліку. В обласному центрі залишаються відключеними 2,9 тис. абонентів, у області – 25,8 тис. точок обліку в 45 н.п.

Читайте також: Укренерго протягом доби залучає аварійну допомогу з чотирьох країн

Як повідомлялося, через мережеві обмеження на лініях оператора системи передачі вчора застосовувалися графіки відключень у Харківській області. Обмеження в цьому регіоні, а також у Кривому Розі діють і сьогодні. Минулої доби у вечірні години Україна отримувала аварійну допомогу з Польщі, Словаччини та Румунії. Сумарний обсяг постачання склав менше відсотка від добового обсягу споживання. На запит українського оператора системи передачі здійснюється екстрене постачання електроенергії і поточної доби. Сумарний обсяг залученої електроенергії прогнозується до 2% від прогнозованого обсягу добового споживання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-