На Сумщині 16 громад розробляють місцеві плани управління відходами

На Сумщині 16 громад розробляють місцеві плани управління відходами

Укрінформ
На Сумщині 16 громад розроблять місцеві плани управління відходами за підтримки U-LEAD.

Про це повідомили в Телеграмі Сумської ОВА, передає Укрінформ.

"Завдяки «U-LEAD з Європою» в рамках програми підтримки, громади Сумської області розпочали активно працювати над створенням місцевих планів управління відходами. 16 громад Конотопсько-Роменського кластера залучено до цієї ініціативи", - наголосила керівниця Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Сумській області Марина Лобова.

Зазначається, що мова йде про Андріяшівську, Бочечківську, Буринську, Вільшанську, Дубов’язівську, Конотопську, Коровинську, Кролевецьку, Липоводолинську, Неригайлівську, Новослобідську, Попівську, Путивльську, Роменську, Синівську, Хмелівську громади.

Читайте також: U-LEAD навчала громади виробляти місцеву енергетичну політику в умовах війни

У рамках програми підтримки зазначені громади матимуть змогу розробити місцеві плани управління відходами, а також здійснити стратегічну екологічну оцінку, синхронізувати місцеві плани управління відходами між громадами та узгодити їх з регіональним планом управління відходами.

Читайте також: На Полтавщині будують сонячну електростанцію на території лікарні

Як повідомлялося, Програма з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян та розширює можливості громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-