У Полтаві відкрили новий реабілітаційний центр для військових Recovery

У Полтаві відкрили новий реабілітаційний центр для військових Recovery

Укрінформ
У Полтаві відкрили новий реабілітаційний центр для поранених військових Recovery - вже 12-й у всеукраїнській мережі.

Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров'я України, передає Укрінформ.

«У Полтаві відкрили надсучасний реабілітаційний центр для поранених військових Recovery. Це вже 12-й центр всеукраїнської мережі. Центр розбудований на трьох поверхах однієї з ключових медичних установ Полтавщини», – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, щорічно тут зможуть отримувати якісні, доказові й безоплатні послуги з реабілітації 2000 військових.

У МОЗ поінформували, що допомогу пораненим військовим надаватимуть фахівці фізичної реабілітаційної медицини, фізичні терапевти, ерготерапевти, масажисти, терапевти мови й мовлення та психологи. Також для кожного пораненого розробляється індивідуальний реабілітаційний план, тож пацієнти отримують якісну й доказову реабілітаційну допомогу на найвищому рівні з огляду на їх потреби.

Читайте також: На Хмельниччині запрацювало оновлене реабілітаційне відділення для військових

Пацієнти закладу - військові, які отримали під час бойових дій травми кінцівок, головного мозку, спинного мозку, периферичної нервової системи тощо. Проте тут відновлюватимуть і поранених не тільки з Полтавщини, а й з усієї України.

У МОЗ додали, що засновники мережі планують розширити її щонайменше до 18 інноваційних реабілітаційних центрів, де щороку зможуть відновлюватися близько 25 тисяч військових.

Як повідомляв Укрінформ, у Дніпрі відкрили вже третій реабілітаційний центр для поранених військових національної мережі Recovery.

Фото: МОЗ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-