Похизувалась «луком» за $8 тисяч: інспекторку Львівської митниці звільнили після відео у TikTok

Похизувалась «луком» за $8 тисяч: інспекторку Львівської митниці звільнили після відео у TikTok

Укрінформ
Львівський блогер Ніколас Карма, який знімає на вулицях міста відомих людей та запитує, скільки коштує їхній образ, поспілкувався з інспекторкою Львівської митниці Юлією Дригою. Дівчина похизувалася брендовим одягом та прикрасами, вартість яких перевищує її зарплатню – все закінчилося скандалом та звільненням.

Про це повідомив у Фейсбуці в.о. начальника Львівської митниці Андрій Кузнік, передає Укрінформ. 

«Новина про колишню співробітницю Львівської митниці Юлію Дригу набирає обертів у медіапросторі, тому пояснюю обставини інциденту. По-перше, з 2 серпня 2023 року вона працювала головним інспектором управління адміністративно-господарської діяльності. Після сьогоднішнього відео розпочата перевірка, у рамках якої Дрига була запрошена для дачі пояснень до відділу з питань запобігання корупції. Також направлено інформування до НАЗК з метою проведення перевірки та відповідного реагування. Дрига Юлія написала заяву на звільнення за угодою сторін, на підставі якої мною підписано відповідний наказ», – зазначив Кузнік.

До цього Дрига потрапила на TikTok-відео блогера Ніколаса Карми, який знімає на вулиці перехожих, розпитуючи про вартість їхнього образу. Відео було поширене 12 квітня і вже за кілька годин зі сторінки блогера зникло. Водночас на відео з інспекторкою митниці звернув увагу у своєму Телеграмі журналіст Тарас Середич.

Він зазначив, що Дрига розповіла блогеру, що її капелюх від українського дизайнера Руслана Багінського коштує 18 тис. грн. Повідок її собачки з кличкою Gucci від однойменного бренду коштує 200 дол. Також Юлія похвалилася сумкою Louis Vuitton за 1500 дол., чоботами Hermes за 800 дол. та годинником Cartier за 5000 дол.

Читайте також: У справі про махінації на Волинській митниці оголосили нові підозри

На запитання блогера, чим вона займається, інспекторка відповіла, що працює «трошки на себе, трошки на державу».

Середич знайшов декларацію Дриги й зазначив, що статки дівчини не відповідають її витратам. За 2023 рік Юлія Дрига вказала 136 тис. грн зарплати на митниці, 3 тис. дол. готівки та 41 тис. грн отриманих від приватної підприємиці, а також частку 50% у власності квартири у Львові.

Середич також розповів, що йому вдалося поспілкуватися з Дригою вже після її звільнення. Вона зізналася, що Ніколас Карма видалив відео з нею на її ж прохання. Вона також запевнила, що годинник Cartier насправді копія, а сумка Louis Vuitton – зі старої колекції і була куплена давно за гроші від бізнесу, а на митниці вона працює з серпня минулого року і ще не встигла адаптуватися до роботи. Водночас жодних доказів на підтвердження своїх слів вже колишня інспекторка митниці журналісту не надала.

Як повідомлялося, Державне бюро розсідувань викрило співробітника Львівської митниці на систематичному одержанні неправомірної вигоди за оформлення вантажів під виглядом гуманітарної допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-