Завдали шкоди державі на ₴5 мільйонів - на Полтавщині поліція затримала рибалок-браконьєрів

Завдали шкоди державі на ₴5 мільйонів - на Полтавщині поліція затримала рибалок-браконьєрів

Відео
Укрінформ
На Полтавщині поліція затримала чотирьох браконьєрів, котрі завдали державі збитків на понад ₴5 мільйонів.

Про це повідомляє Національна поліція України, передає Укрінформ.

«Попередньо відомо, що троє місцевих громадян (50, 55 та 56 років) та 48-річний житель Дніпропетровської області, за допомогою двох дерев’яних рибацьких баркасів, здійснили незаконний вилов риби на території Регіонального ландшафтного парку Кам’янського водосховища неподалік від села Орлик Кобеляцької громади», - йдеться у повідомленні.

У ході оперативних дій у браконьєрів було вилучено понад 640 кілограмів незаконно добутої риби, 47 браконьєрських сіток загальною довжиною близько 3200 метрів та два плавзасоби. Незаконно добуту рибу передано для подальшої реалізації в дохід держави. За попередніми висновками спеціалістів, браконьєри завдали збитки державі на понад 5 мільйонів гривень.

Читайте також: Вилов риби та інших водних біоресурсів в Україні торік збільшився на 13%

За даними викритих правопорушень рибалкам-браконьєрам загрожує покарання у вигляді штрафу від 1000 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або пробаційний нагляд на строк до 3 років.

Як повідомляв Укрінформ, на Миколаївщині під час нересту риби розпочали патрулювання річок з метою захисту від браконьєрів.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-