У Хмельницькому облаштували оселі для 75 сімей переселенців

У Хмельницькому облаштували оселі для 75 сімей переселенців

Фото
Укрінформ
У Хмельницькому облаштували 53 кімнати та 22 квартири для внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомив у Фейсбуціміський голова Олександр Симчишин, передає Укрінформ.

“Плануємо заселити орієнтовно 75 сімей (це понад 220 людей), які приїхали до нас із зруйнованих чи окупованих міст. Визначати їх будуть за відповідним рейтингом. Найбільше балів у рейтингу мають сімʼї у складі з діючими військовими”, - зазначив Симчишин.

За його словами, проєкт реалізований коштом Євросоюзу у партнерстві з корпорацією “НЕФКО”, роботи виконані з дотриманням європейських вимог та стандартів. Вартість робіт і придбаного обладнання становить 1,48 млн євро.

У межах проєкту капітально відремонтували п'ятий поверх та половину четвертого поверху будівлі гуртожитку на вулиці Інститутська. Тут повністю замінили інженерні мережі, систему опалення, інтернет, відремонтували та утеплили дах, укриття, встановили індивідуальний тепловий пункт і сонячні панелі, спеціальний підйомник для людей з інвалідністю, облаштували загальну пральню.

Крім того, у місті реконструювали нежитлову будівлю на вулиці Кам’янецькій: два поверхи повністю та половину ще одного облаштували під гуртожиток. У будівлі відремонтували дах, замінили вентиляцію та опалення, встановили котел, сонячні панелі.

Кімнати та квартири умебльовані, там є побутова техніка і посуд. У будинку облаштовано 6 загальних кухонь та загальну пральню.

“В процесі реалізації - ще один проєкт із забезпечення житлом вимушених переселенців. Кошти на нього ми теж виграли у конкурсі від ЄС. Триває тендер на початок будівництва двох багатоповерхівок. Очікуємо уже в квітні оголосити переможця та почати роботи. Вартість проєкту близько 7,5 млн євро”, - зазначив міський голова.

Читайте також: У Вінниці відкрили побутовий центр для переселенців «ЯМаріуполь. Турбота»

Як повідомлялось, за сприяння Благодійного фонду Олени Зеленської на Львівщині відкрили будинок сімейного типу, де проживає родина, яка переїхала з Дніпропетровщини, рятуючись від війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-