У Житомирі викрили голову обласної ВЛК, який за хабарі оформлював «інвалідність»

У Житомирі викрили голову обласної ВЛК, який за хабарі оформлював «інвалідність»

Фото
Укрінформ
У Житомирі викрили голову обласної військово-лікарської комісії, який за гроші сприяв оформленню інвалідності та непридатності до військової служби.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Головне управління Нацполіції в Житомирській області.

«Поліцейські встановили, що у Житомирі голова обласної ВЛК та двоє його цивільних «помічників», віком 55 та 65 років, підшукували серед пацієнтів-військових, направлених для проходження комісії, зацікавлених в отриманні статусу непридатності до служби або ж групи інвалідності. Сприяли та надавали фальсифіковані довідки лікарі низки клінік в Житомирській, Вінницькій областях та місті Києві», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що посередники обіцяли «вирішити» такі питання за винагороду від 3 до 5 тис. доларів США залежно від реальних травм, поранень та захворювань клієнта, а також «бажаного результату».

Правоохоронці затримали військового медика разом зі спільниками під час отримання хабаря. Слідчі поліції також провели дев’ять обшуків в службових кабінетах, за місцями проживання та в автомобілях фігурантів. Там виявили та вилучили майже 20 тис. доларів США і 40 тис. грн, банківські картки, медичну документацію, чорнові записи, мобільні телефони, флеш-накопичувачі, жорсткі диски, автівки.

Слідчі оголосили лікарю підозру в прийнятті пропозиції, обіцянки або одержанні неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу). Його спільникам додатково інкриміновано пособництво (ч. 5 ст. 27).

Читайте також: Шмигаль: Перевірки ВЛК будуть регулярними

Як повідомляв Укрінформ, заступниці голови ВЛК при Івано-Франківському районному ТЦК СП, яка купила за $1000 у своїх колег висновок про непридатність сина для служби, оголосили підозру за зловживання впливом.

Фото: Нацполіція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-