У Гостомелі вшанували пам’ять захисників, які загинули під час звільнення Київщини

У Гостомелі вшанували пам’ять захисників, які загинули під час звільнення Київщини

Фото
Укрінформ
У Гостомелі з нагоди другої річниці звільнення міста та всієї Київської області від російських загарбників відбулася церемонія вшанування пам'яті полеглих героїв-визволителів.

Про це Київська обласна військова адміністрація повідомила в Телеграмі, передає Укрінформ.

Участь у заході взяли перший заступник голови Київської ОВА Микола Бойко, представники Гостомельської військової адміністрації та місцеві жителі.

На Алеї Героїв представники духовенства провели молебень за полеглими в російсько-українській війні.

У пам’ять про загиблих учасники заходу спільно з лідерами учнівського самоврядування освітніх закладів Гостомельської громади висадили дерева – чотири саджанці, які символізують постраждалі через російську збройну агресію населені пункти громади: Гостомель, Мощун, Горенку й Озера.

У парку «Щасливий» з нагоди річниці влаштували тематичну виставку художніх робіт й інсталяцію вiд Нацiонального музею-заповідника української військової звитяги.

Для відвідувачів пройшли майстер-класи з домедичної допомоги і презентація протимінної безпеки. Також у парку функціонував благодійний ярмарок.

Читайте також: У Бучі відбудеться концерт пам’яті невинно вбитих українців унаслідок агресії РФ

Як повідомлялося, увечері 2 квітня 2022 року Міністерство оборони України заявило, що українські військові звільнили Київську область від російських загарбників. Тоді останні ворожі підрозділи були вибиті з Бучі, Гостомеля й Бородянки.

Фото: Київська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-